Fiets mee vanuit De Landerijen!

Geniet van het weer en stap op de fiets! Oldemarkt heeft een schitterende fietsomgeving met mooi aangelegde fietspaden. Er zijn diverse mogelijkheden om op recreatieve wijze mee te fietsen:

1) Elke maandagavond start er een fietsgroep om 19.00 uur vanaf de Rooms Katholieke kerk voor een plezierige fietstocht van een kleine twee uur, met zo mogelijk een kopje koffie onderweg.

2) Elke donderdagmiddag  fietst vrijwilliger Bennie Schokker op een duo-fiets vanuit De Landerijen.

3) Fietsen op een duo-fiets is in principe elke dag mogelijk, dit kan met een vrijwilliger of met een familielid, vriend(in) of kennis. De duo-fiets, waarbij u naast elkaar zit, wordt elektrisch ondersteund, de bijrijder hoeft niet mee te trappen. De Landerijen beschikt over  twee duo-fietsen.  Wilt u er een gebruiken? Bel dan met Loes Frissen 0561-450622 of Alie Jongschaap 0561-451953.

4) Dinsdag 26 juni is er om 13.30 uur een fietstocht van de Ouderen Vereniging Oldemarkt, start is bij de Landerijen.

Geplaatst in Activiteiten

OvO Fietstocht

Ouderenver. Oldemarkt e.o. organiseert op dinsdag 26 juni een gezellige fietstocht. De start is om 13.30 bij De Landerijen. De tocht gaat richting Kalenberg en omgeving. De tocht is ongeveer 30  kilometer, dus iedereen die redelijk kan fietsen kan gerust mee gaan.
Onderweg drinken we koffie bij Pieter Jongschaap en na afloop drinken we nog iets anders op het terras of binnen bij De Landerijen.
Kosten: leden gratis, niet leden € 5,-
Fiets gezellig met ons mee en geniet van de natuur.

Geplaatst in Activiteiten

Soos 50+ ers

Zaterdag 30 juni 2018  is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes. Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht. Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee.
We beginnen deze middag om 14.30 uur.

Geplaatst in Activiteiten

Zomeravondconcert van Oldemarkter Fanfare

Voor het begin van de zomervakantie sluiten de leden van muziekvereniging “Oldemarkter Fanfare” het seizoen af met een zomeravondconcert. Dit concert wordt gehouden op dinsdag 10 juli in de binnentuin van de ‘Landerijen” in Oldemarkt.

De muzikanten onder leiding van Sipko Feikens verzorgen een programma met vrolijke en lichte muziek en hopen daarmee het publiek alvast in vakantiestemming te brengen.

Er wordt gerekend op mooi weer, maar mocht dat niet het geval zijn, dan wordt het concert gehouden in De Deele/De Tuule van de “Landerijen”.

Het concert begint om 19:30 uur, de toegang is gratis.

Geplaatst in Activiteiten

Logés zijn welkom in De Landerijen!

Heeft u thuis geen plek voor logés en vindt u het wel leuk als uw kinderen/kleinkinderen of vrienden wat langer bij u op bezoek komen? Dan zijn uw logés van harte welkom in ons logeerappartement De Veerkampen 11 in de Landerijen.  Het logeerappartement heeft totaal 3 slaapplekken; een in hoogte verstelbaar bed in de woonkamer en twee aparte bedden in de woonkamer. Er is een volledig ingerichte keuken met vaatwasser en een aangepaste badkamer. Tv, radio en beddengoed zijn aanwezig, een wasserette ligt tegen over het appartement. Neem voor meer info contact op met Gerard Meijerink 0561-451978 of Loes Frissen 0561-450622, of klik hier

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 30 mei en 13 en 27 juni en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.
Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV en/of ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.

 Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten