Kom breien, haken of handwerken in De Landerijen!

Houd u van handwerken, breien of haken? Het is altijd gezelliger om dit samen te doen! Zoiets als “een vrouwenhand en (paardentand) mond staan nooit stil….” ofwel haak en brei aan in De landerijen en doe gezellig mee! Er zijn diverse mogelijkheden:

– er is tweewekelijks een brei-, en haakcafé, waar u met een handwerkje van uzelf bezig bent. Het brei-, en haakcafé is afwisselend op de woensdagavond of donderdagmiddag. Info bij Joke Smit ( 0561-450596).

– de laatste woensdagochtend van de maand , om 9.30 uur zijn er de Creazy Ladies. Er wordt gewerkt aan een project, bijvoorbeeld voor het Textielfestival Weerribben, of de grootste gehaakte deken. Dit laatste project is onlangs feestelijk afgesloten. Info bij Karin Stins (0561-851645)

– de 2e en 4e dinsdag van de maand komt de Welfare groep bij elkaar, waarbij eveneens handwerken aan bod komt. Info bij Riet Kuin, (0561-452922).

Kom gezellig eens kijken en brei mee! Graag tot ziens in De Landerijen!

Geplaatst in Activiteiten

Film voor september bekend

Op vrijdag 28 september starten we het nieuwe filmseizoen met “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.
Een komedie met een donker randje uit 2017..
De moeder van een vermoorde jonge vrouw probeert het trage onderzoek te beïnvloeden door het plaatsen van billboards met een pittige boodschap aan de lokale sheriff.
Dat heeft zo zijn gevolgen….
Bekijk hier de trailer.

Zet vast in de agenda! Later volgt er meer informatie.

Geplaatst in Activiteiten

Fiets mee vanuit De Landerijen!

Geniet van het weer en stap op de fiets! Oldemarkt heeft een schitterende fietsomgeving met mooi aangelegde fietspaden. Er zijn diverse mogelijkheden om op recreatieve wijze mee te fietsen:

1) Elke maandagavond start er een fietsgroep om 19.00 uur vanaf de Rooms Katholieke kerk voor een plezierige fietstocht van een kleine twee uur, met zo mogelijk een kopje koffie onderweg.

2) Elke donderdagmiddag  fietst vrijwilliger Bennie Schokker op een duo-fiets vanuit De Landerijen.

3) Fietsen op een duo-fiets is in principe elke dag mogelijk, dit kan met een vrijwilliger of met een familielid, vriend(in) of kennis. De duo-fiets, waarbij u naast elkaar zit, wordt elektrisch ondersteund, de bijrijder hoeft niet mee te trappen. De Landerijen beschikt over  twee duo-fietsen.  Wilt u er een gebruiken? Bel dan met Loes Frissen 0561-450622 of Alie Jongschaap 0561-451953.

4) Dinsdag 26 juni is er om 13.30 uur een fietstocht van de Ouderen Vereniging Oldemarkt, start is bij de Landerijen.

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 22 augustus, 12 en 26 september, 10 en 24 oktober en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.
Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV en/of ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.

 Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten