Haak- en breicafé

In De Landerijen in Oldemarkt is op donderdag 28 maart weer het haak- en breicafé. Op deze bijeenkomst wordt er gezellig gekletst, maar ook druk gehaakt en gebreid. Iedereen is weer van harte welkom, op 28 maart om 13.30 uur. Dit is dus een uur eerder dan je gewend bent i.v.m. de ruimte.

Je hoeft je hiervoor niet op te geven. De kosten per keer zijn € 3,00. Dit is inclusief 2x koffie en/of thee en natuurlijk de gezelligheid! Dus twijfel niet en kom ook!

Geplaatst in Activiteiten

Bakken met bakker Harry.

Op woensdag 27 maart gaan we weer bakken met Harry. Onder het toeziend oog van bakker Harry worden er weer heerlijke dingen gebakken. In het vorig jaar hebben we al veel lekkere dingen gebakken zoals tompoezen, lekkere koffiebroodjes, krentenbollen en zelfs een kerstbroodje met vulling van amandelspijs.

U ziet er wordt altijd wel iets gebakken wat iedereen lekker vindt. De vorige keer waren dat gevulde koeken, die erg lekker waren.

Deze woensdag gaan we weer wat lekkers bakken, maar wat dat is, is nog niet bekend. Met het recept van bakker Harry kunt u dan thuis weer aan de slag. De kosten hiervoor zijn € 5,- inclusief koffie of thee.

Geplaatst in Activiteiten

29 maart de film “Lady Bird!” in Filmhuis Oldemarkt

Op 29 maart 2019 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de laatste film van dit seizoen. Je kunt kijken naar Lady Bird. Een film met zowel humor als ontroering rond de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine ( die zich alleen nog maar wil laten aanspreken als Lady Bird)  zet zich af tegen alles en iedereen; vriendjes, vriendinnen, goedmoedige docenten, en vooral haar moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Haar moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat ze rond komen nadat haar vader werkloos werd. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in een snel veranderend economisch klimaat. Lady Bird wil daar vooral niet eindigen! De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. Daarbij onderscheid deze film zich van andere ‘coming of age’ films door de rol van de moeder.  Haar onthechtingsproces van haar dochter is minstens zo boeiend. Zo begint en eindigt Lady Bird als duet tussen dochter én moeder. Die moeten eerst uit elkaar, voor ze elkaar weer kunnen ontmoeten. Voor de trailer klik hier

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.10 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Geplaatst in Activiteiten

Soos in de Landerijen.

Zaterdag 30 maart 2019  is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes.
Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht. Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee.
We beginnen deze middag om 14.30 uur.

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 28 feb., 4 en 18 maart vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV/FNV/ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten