Dagje Vrije Tijd ook in 2018 in De Landerijen!

Goed nieuws, de activiteit ‘Dagje Vrije Tijd’, gaat ook in 2018 door!  Sterker nog;  indien er genoeg vraag naar is, is uitbreiding  van een dagdeel  mogelijk. Dagje Vrije Tijd is dagbesteding in De Landerijen in  Oldemarkt, voor iedereen die het plezierig vindt om samen, in een veilige omgeving,  leuke activiteiten te ondernemen en het samen gezellig te maken. Tevens kan het een ondersteuningsmoment voor uw mantelzorger zijn , die dan even de ‘handen vrij heeft’.

Wordt uw gezondheid minder, laat uw geheugen u weleens in de steek? Kom een middag proefdraaien en ondervind of deze dagbesteding iets voor u is. De organisatie, vanuit Zorggroep Oude en Nieuwe Land en het mantelzorgnetwerk Steenwijkerland,   ligt in handen van een professional, ondersteund door vrijwilligers. Iedere donderdagmiddag bent u van 13.00 tot 16.00 uur welkom. Bel voor  informatie, aanmeldingen en het regelen van een indicatie naar Brigit Wuffen (06-20351861) wijkverpleegkundige Zorggroep Oude en Nieuwe Land, of mail: b.wuffen@zorggroep-onl.nl. Wij vinden het fijn als u donderdags komt;  gun uzelf én uw mantelzorger een ‘Dagje Vrije Tijd’!

Geplaatst in Activiteiten

Kerstrondje Oldemarkt in De Landerijen

Ook dit jaar doet De Landerijen weer mee met het Kerstrondje Oldemarkt in de Landerijen.  Wat u er zoal kunt vinden op zaterdag 16 december? We geven een korte opsomming:

–>Workshop kaart maken van Welfare Het Rode Kruis
–>Info Taalpunt Steenwijkerland
–>Film over de activiteiten van de Ouderen Vereniging Oldemarkt, met uitleg en informatie
–>Demo figuurzagen van kerstcreaties door John & Jenny Veldhuis
–>Workshop kerststukje maken en traktatie door Marthie Pit
–>Informatie over de Dagbesteding van Het Goede Doel-Oldemarkt
–>Informatie over Dagbesteding “Dagje Vrije Tijd”
–>Informatie over Duofietsen
–>Modelspoorbaan van Johan Damhuis.
–>Demo Biljartvereniging
–>Demo Koersbal laten rollen.
–>Duwersgilde Oldemarkt
–>Poffertjes en Koekjes van eigen deeg
–>Heerlijke erwten- en bruinebonen soep (Ook om mee te nemen)
En natuurlijk wordt er een kopje koffie of thee geschonken.

 

Geplaatst in Uncategorized

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 13 en 27 december, 10 en 24 januari, 14 februari en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV en/of ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.
Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten

Formulier Computer Ondersteuning

Geef u hier op voor een computercursus/workshop

Geplaatst in Uncategorized