Maaltijd in De Landerijen.

Dinsdag 11 december  kan er weer gegeten worden in De Landerijen. Deze keer eten we een Hollandse Pot met aardappels, groente en vlees.  Natuurlijk ook met een toetje, dat is meestal een verrassing, maar smaakt altijd erg lekker.
De aanvangstijd is 12.30 uur in de Landerijen, iedereen is hierbij van harte welkom. De kosten zijn slechts € 7,-
U kunt zich opgeven vóór 6 dec. bij Willem Jonkers, tel.: 451816 of Joke Smit, tel.: 450596. U kunt ook mailen naar jokesmit-fortuin@ziggo.nl

Geplaatst in Activiteiten

Haak- en breicafé

In Oldemarkt in de Landerijen is op 12 december weer het haak- en breicafé. Iedereen is van harte welkom. Dit geldt voor jong en oud. We beginnen deze avond om 19.30 uur. Je kunt ook gewoon je eigen haak- of breiwerk meenemen. Je kunt ook ideeën van anderen opdoen, maar je kunt ook anderen jouw creativiteit laten zien.  We hopen zoveel mogelijk liefhebbers te ontmoeten.
De kosten zijn € 3,- inclusief koffie/thee.

 

Geplaatst in Activiteiten

Kerstfeest in De Landerijen

Donderdag 20 december om 17.00 uur begint het Kerstfeest van de AC en de OvO.
Eerst kunt u genieten van een heerlijke broodmaaltijd met diverse soorten brood en andere lekkernijen.
De kerstliedjes op deze avond zullen gezongen worden door het Koopmansvrouwenkoor uit Blokzijl en dat belooft natuurlijk een fantastische avond te worden die om 19.30 uur begint.
De kosten voor dit Kerstfeest zijn € 6,– inclusief broodmaaltijd koofie/thee een drankje en hapjes. Komt u liever alleen ’s avonds naar het koor dan betaalt u € 4,–
Opgave voor de broodmaaltijd voor 14 dec. bij:
Willem Jonkers, De Hornlanden 45, tel.: 451816
Joke Smit, de Hare 42, tel.: 450596
Alie Zandbergen, De Veerkampen 2.

Geplaatst in Activiteiten

Tekenen en schilderen ‘nieuw’ in De Landerijen

Per 10 JANUARI 2019 begin ik met het geven van een teken-en schildercursus. Ik werk in kleine groepen zodat ieder veel aandacht en ondersteuning krijgt.
Iedereen is vrij in onderwerp en materiaal. Natuurlijk moet u alles wel zelf meenemen. Het makkelijkste is om eerst te beginnen met tekenen. Schaf dan een schetsblok van ongeveer 30 x 40 cm en een paar zachte b4 of b6 potloden aan. En een gummetje natuurlijk. Wanneer u in kleur wilt werken dan ook kleur potloden.

Het werken in een groep is heel inspirerend. Je ziet van elkaar en leert van elkaar.
Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Ik hoop u in januari te mogen begroeten en met elkaar mooie uren te beleven en te groeien in uw talenten.
Reageren naar Anne-Mieke Harmse.  Tel: 06-83849428 of anne.mieke.harmse.art@gmail.com

Geplaatst in Activiteiten

Computercursussen

Half januari willen we in De Landerijen gaan starten met 2 computercursussen.
1. Windows 10 voor beginners. Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Er wordt een uitgebreid cursusboek bij verstrekt. Kosten € 85,– incl. koffie/thee en cursusboek.
Heeft u geen of weinig ervaring met werken op een computer of laptop en wilt u graag aan de slag op een Windows 10-computer, dan is deze cursus een aanrader.
Beginnershandelingen worden stap voor stap aangeleerd, zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad. Ook kunt u na doorwerken van dit cursus programma’s starten en sluiten en werken met het toetsenbord. Verder gaat u aan de hand van oefenvoorbeelden aan de slag met bestanden en mappen op uw pc en uiteraard maakt u ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Ook krijgt u in deze praktische cursus een korte introductie in de mogelijkheden van de pc op het gebied van foto’s, video en muziek.
2. Libre Office. Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Computerkennis is wel vereist. Er wordt een losbladige cursusmap bijgeleverd. Kosten € 55,–.
LibreOffice is, een soort Microsoft Office, alleen is het een gratis pakket met zes programma’s voor werkzaamheden als tekstverwerken en rekenen.

LibreOffice bevat de volgende programma’s:

  • Writer voor tekstdocumenten en HTML-documenten (vergelijkbaar met Microsoft Word)
  • Calc voor werkbladen (spreadsheets, vergelijkbaar met Microsoft Excel)
  • Base voor databases (vergelijkbaar met Microsoft Access)
  • Draw voor tekeningen (vectorgrafiek)
  • Impress voor presentaties (vergelijkbaar met Microsoft PowerPoint)
  • Math voor formules

In deze cursus gaan we voornamelijk Writer (tekstverwerken) behandelen.

Voor meer informatie bel Jan Smit tel. 06-40020372. Opgave kan door voor 6 januari een mail te sturen naar delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 28 november, 12 en 27 december en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV/FNV/ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten