Boeiende presentatie van de ijsvogel.

Op dinsdag 24 april om 14.30 uur organiseert de Ouderenvereniging Oldemarkt e.o. een presentatie over de ijsvogel in De Landerijen. Op deze middag hebben we ijsvogelkenner Jelle Harder bereid gevonden om dit te doen. De ijsvogel, die prachtige blauwe vogel, die je vaak te snel af is als je denkt hem te zien. Deze presentatie gaat over het mooie uiterlijk van de vogel, het leefgebied, het broeden, de leeftijd het voedsel en het voedsel zoeken. Vervolgens komt aan de orde hoe het met de ijsvogelstand gaat in de Gooi- en Vechtstreek vanaf 1995 tot nu toe. Er wordt een vergelijking gemaakt met de ijsvogelstand in de omgeving van Oldemarkt en in Nederland. Daarna wordt met wat voorbeelden duidelijk gemaakt hoe de mens ijsvogels kan helpen aan meer broedgelegenheid.
Wij hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten op deze middag.
De kosten hiervoor zijn € 3,- voor leden en niet leden € 8,-  inclusief koffie/thee.

Geplaatst in Activiteiten

Haak- en Breicafé

In De Landerijen in Oldemarkt is op donderdag 26 april weer het haak- en breicafé. Op deze bijeenkomst wordt er gezellig gekletst, maar ook druk gehaakt en gebreid. Iedereen is weer van harte welkom, op 26 april om 14.30 uur. Je hoeft je hiervoor niet op te geven. De kosten per keer zijn € 3,00. Dit is inclusief 2x koffie en/of thee en natuurlijk de gezelligheid! Dus twijfel niet en kom ook!

Geplaatst in Activiteiten

Koningsdag in De Landerijen

Vrijdag 27 april is het Koningsdag. In De Landerijen willen we dat vieren door  ’s morgens om 10.00 uur gezamenlijk koffie te drinken. We zetten de tv dan aan en bij de koffie krijgt u natuurlijk een oranje gekleurde koek. Dit alles om u van de stemming van Koningsdag  te laten genieten.

Na de koffie drinken we dan samen nog een oranje bitter, zodat u een echte Koningsdag viert.

Geplaatst in Activiteiten

Soos in de Landerijen.

Zaterdag  28 april  is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes. Er kan deze middag weer worden gekaart, maar u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht. Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee.
We beginnen deze middag om 14.30 uur

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 11 en 25 april, 9 en 23 mei en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.
Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV en/of ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.

 Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten