Ook Olympische Winterspelen in De Landerijen

Dinsdagmiddag 13 feb. waren er allerlei sportactiviteiten in de gangen en zalen van De Landerijen. Het begon met een echte vlaggenparade met de vlaggen van de deelnemende landen en daarna werd bij de ingang de Olympische vlag aangestoken. Daarna werd er door de verschillende landen gestreden om de punten. Er waren vele spelonderdelen zoals: curling, boogschieten, ijshockey, rollator-slalom, quiz; in totaal waren er 9 spellen. Tot slot werd in ‘t Praothuus de uitslag bekend gemaakt onder genot van een hapje en een drankje. Winnaar werd het team Rusland, bestaande uit Klaske en Gerrit Schreuder.
De Activiteitencie. van De Landerijen kan terugzien op een zeer geslaagde middag.

Geplaatst in Activiteiten

Meer willen weten en kunnen met iPad/iPhone en Android tablets en smartfoons

De computergroep van De Landerijen organiseert informatieavonden voor iedereen die meer wil doen of meer wil weten over tablets of smartfoons.
Omdat er verschillende soorten besturingssystemen zijn voor deze apparaten zijn er speciale bijeenkomsten voor iPads/iPhones en voor Android toestellen.

De  bijeenkomsten voor iPads/iPhones zijn  op de maandagen 12 en 19 februari en
voor Android tablets en smartfoons op de donderdagen 15 en 22 februari.
Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en de kosten zijn € 3,50 per bijeenkomst incl. koffie/thee.
Opgave via 06-83667141 of delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Activiteiten

Geslaagde vrijwilligersbijeenkomst in De Landerijen!

Zo’n 45 vrijwilligers (van de actieve club van totaal 65 vrijwilligers !) gaven gehoor aan de uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst op vrijdagavond 2 februari in De Landerijen.  Een avondje waar de vrijwilligers gewaardeerd én bedankt werden voor hun inzet. En wat is er dan leuker om met elkaar iets actiefs te ondernemen, met een activiteit die wekelijks in De Landerijen plaats vindt; werelddansen. In kort tijdsbestek werden een drietal dansen aangeleerd door de enthousiaste leidster Nicolette Berk. Ze had het zwaar te verduren met de leken op dansgebied. Heren verloren op hilarische wijze hun danspartners tijdens de dans, en enkele dames werden gierend van de lach spontaan muurbloempjes. Het dansen werd afgewisseld  met een 30 seconden quiz, waarbij het onduidelijk bleef welke groep gewonnen had. Al met al een gezellige avond, waarin de vrijwilligers elkaar eens op een andere manier leerden kennen. Na de lichamelijke en geestelijke inspanningen genoot men van een Chinees buffet en werd iedereen nogmaals bedankt middels een kleine attentie van chocola.

Geplaatst in Activiteiten

23 februari de film “Demain tout Commence”

Filmhuis Oldemarkt draait op vrijdag 23 februari een combinatie van drama en komedie.
Samuel is een man die zijn heerlijke vrije leventje leeft in het zonnige zuiden van Frankrijk. Maar dan brengt een vroegere verovering hem een onverwacht cadeautje: een baby van een paar maanden, Gloria, zijn dochter.
Dat levert Samuel flink wat hoofdbrekens op: hij heeft niet het gevoel voor een baby te kunnen zorgen en gaat op zoek naar de moeder in Londen. Zonder succes. Als hij acht jaar later inmiddels de situatie prima in de hand heeft, besluit de moeder van Gloria roet in het eten te gooien….
Samuel wordt prachtig vertolkt door Omar Sy, ook te zien in een eerdere prachtige film, Intouchables.

Kortom weer een prachtige film voor een ontspannen avondje uit.
Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.25 uur.
Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.  
Bekijk hier de trailer van de film.
Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

 Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 14 en 28 februari, 14 en 28 maart en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.
Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV en/of ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten