Gezellige middag met Jacop Have zanger en accordeonist

Dinsdag 23 oktober om 14.30 uur is er een gezellige middag met Jacop Have, Jacop zingt liedjes in het Drents, Gronings, Fries en Nederlands. Hij doet ook veel huiskamer optredens met wat zachtere muziek. Hij zingt ook meezingliedjes, meestal wat oudere liedjes. Hij is zelf bejaardenverzorger geweest en de laatste 7 jaar activiteitenbegeleider.
Het belooft dus een gezellige middag te worden. Kosten € 4,00 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Activiteiten

Haak- en breicafé

In De Landerijen is er weer een haak- en breicafé. Iedereen is van harte welkom. Dit geldt voor jong en oud. De volgende bijeenkomst is op donderdag 25 oktober om 14.30 uur. Het is er altijd erg gezellig. De manden waar we mee bezig zijn beginnen er al aardig op te lijken. Je kunt ook ideeën van anderen opdoen, maar ook anderen jouw creativiteit laten zien. Als je graag wilt leren haken en/of breien is dit ook de uitgelezen mogelijkheid omdat tijdens deze  middag te doen.
We hopen zoveel mogelijk liefhebbers te ontmoeten.

Geplaatst in Activiteiten

“The Post” in Filmhuis

Vrijdag 26 oktober “The Post”

The Post is een Amerikaanse film uit 2017, geregisseerd door Steven Spielberg. Een intrigerend verhaal over een onwaarschijnlijke samenwerking bij het onthullen van de Pentagon Papers. Klik hier voor de trailer van de film

Het is 1971 en The New York Times komt met een schokkende primeur. Het Pentagon blijkt al jaren te onderkennen dat de Vietnam-oorlog een verloren zaak is. Desondanks gaat die oorlog ongehinderd verder, van de ene president op de andere. Uit angst voor gezichtsverlies, zo bevestigen de documenten die de Times in handen heeft.
Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post zet samen met haar (hoofd)redacteur Ben Bradlee alles in het werk om die documenten als eerste te publiceren na te zijn aangeklaagd door de regering-Nixon. Ze zijn in die strijd genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven.
De film gaat over presidenten die de waarheid maar vervelend vinden, maar ook over een vrouw in een mannenwereld. Hij is niet voor niets in 2017 uitgekomen… 

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie.

Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Geplaatst in Activiteiten

Soos 50+ ers in De Landerijen

Zaterdag  27 oktober is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes. Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht.
Er zijn diverse spellen aanwezig.
Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee.
We beginnen deze middag om 14.30 uur.

Geplaatst in Activiteiten

“Saemen zundagmiddag” nieuwe activiteit in De Landerijen

Elke zondagmiddag vanaf 14.30 uur kunt u rustig binnenlopen in ’t Praothuus van De Landerijen. En een praatje maken, een kopje koffie of thee drinken (zorgt u wel dat 1 euromunten bij u hebt, want de koffie en thee komt uit de automaat), samen een spelletje doen, een kaartje leggen of tv kijken en dat alles met de naam van Saemen Zundagmiddag.
Een paar bewoners vroeg of het niet mogelijk was om deze zondagmiddagen te houden. Natuurlijk kan dat, het Praothuus is daar juist voor. Ook kunt u elke dag in ’t Praothuus dagblad De Stentor lezen.

Geplaatst in Activiteiten

Veilig internet bankieren

Op maandag 12 november organiseert de Computergroep van De Landerijen  i.s.m. de financiële zorgcoach van ABN AMRO een informatiebijeenkomst over veilig internetbankieren.
De kosten zijn € 3,50 incl. koffie/thee. De zorgcoach zal uitleg geven over veilig bankieren zowel met computers, smartphones en tablets.
Er kan ook geoefend worden met eigen laptops, smartphones en tablets. Ook kun je oefenen op laptops van De Landerijen, maar dan is het wel belangrijk om je bankinlog gegevens mee te nemen.
Voor deze bijeenkomst is opgave verplicht, dat kan tot zondag 28 okt. Dat kan door een mail te sturen naar delanderijen-oldemarkt@gmail.com of een belletje of whatsappje te sturen naar 06-40020372.

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 22 augustus, 12 en 26 september, 10 en 24 oktober en vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.
Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV en/of ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.

 Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten