Soos 50+ers

Zaterdag 29 juni is er weer Soos in De Landerijen. We starten om 14.30 uur. Dit doen we ook in de zomermaanden gewoon door op de laatste zaterdag van de maand.

We maken er weer  een gezellige middag van onder het genot van een kopje koffie of thee er zal ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes.

Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht.

Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee.

Geplaatst in Activiteiten

Nieuwe ideeën voor De Landerijen.

De activiteitencommissie van de Landerijen is benieuwd. Benieuwd of u tevreden bent over de aangeboden activiteiten. Er wordt nog al wat georganiseerd in de Landerijen, van druk bezochte koffieochtenden, handwerk cafés, spelletjes middagen, tot diverse sportieve activiteiten. De activiteitencommissie merkt echter dat de opkomst van hun aangeboden activiteiten soms echter wat matig is. Zo waren er op een heerlijke verwenmiddag maar 6 mensen die van de wellness activiteiten genoten hebben. Daarom de vraag: wat zou u leuk vinden als uitje, evenement, activiteit, optreden, etc,? Verzin het maar! Tevens is de vraag op welk dagdeel in de week dit u het beste uitkomt en wat bijvoorbeeld de maximale kosten mogen zijn. We zijn heel benieuwd wat er op uw verlanglijstje staat om te doen, mee te maken, van te genieten. Wilt u dit in een mailtje naar ons toesturen? Dit kan naar delanderijen.oldemarkt@gmail.com. Alvast bedankt voor uw moeite!

Geplaatst in Activiteiten

Rieky’s Fietsgroep

Wel meer dan 25 jaar organiseerde Rieky Meijerink elke maandagavond van mei tot september een fietstocht met een koffiestop. Helaas is Rieky overleden, maar als eerbetoon is de maandagavond fietsgroep nu Rieky’s Fietsgroep genoemd.
Elke maandagavond kun je mee op de duofietsen op de duofietsen. Vanuit De Landerijen vertrekken we om 18.50. Om 19.00 uur exact vertrekken we bij de RK Kerk. Iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom, we fietsen in een rustig tempo en houden onderweg ergens een stop voor een bakkie koffie, thee of wat anders. We fietsen meestal zo’n 20 km.
Mocht je mee willen op de duofiets neem dan even contact op met Jan Smit 06-40020372

Geplaatst in Activiteiten

Duofietsen in Oldemarkt

Nu de natuur weer opbloeit en de dagen weer lengen kan er ook weer volop gebruik worden gemaakt van de twee duofietsen van De Landerijen. Een aantal vrijwilligers staat in de startblokken om samen met u er op uit te trekken. Op de duofiets zit u naast de bestuurder, u hoeft niet mee te trappen, maar dat mag wel en is goed voor de conditie.
Wilt u met familie of vrienden een tochtje maken dat kan uiteraard ook. De kosten voor een dagdeel met vrijwilliger is € 2,50; fiets u met familie of vrienden dan is dat € 5,00.
Reserveren kan via Loes Frissen 0561-450622 of Alie Jongschaap 0561-451953

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts deze is 2 keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV/FNV/ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten