Informatie over uw digitale erfenis


Oldemarkt -Een verjaardagsnotificatie van iemand die overleden is, een vriendschapssuggestie via Facebook of een gepersonaliseerde nieuwsbrief van een forum waar een overledene actief was – het zijn voor nabestaanden pijnlijke momenten als er niets met de profielen gebeurt.
Het is van belang dat iedereen nadenkt over wat er na het overlijden moet gebeuren en waar mogelijk vast voorbereidingen treft.
Hoe staat het ervoor?
• 81 procent van de Nederlanders heeft helemaal niets geregeld met betrekking tot zijn digitale nalatenschap.
• Inmiddels is al bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders dan ook wel eens geconfronteerd met een ‘spookaccount’, een online profiel van iemand die al overleden is.
Waarom inzicht belangrijk?
• Steeds meer info van ons zelf staat op internet.
• Deze online informatie en accounts blijven bestaan na uw overlijden.
• Nabestaanden weten niet waar u allemaal online actief was.
• Voor het afsluiten van accounts moeten nabestaanden ingewikkelde procedures doorlopen.
• Reden te meer uw digitale leven inzichtelijk te maken voor uw nabestaanden.Hoe gaat u dat regelen?
Daarvoor is de bijeenkomst van de Computergroep van De Landerijen op maandag 21 januari om 14.30 uur. We reiken u handreikingen aan om dit probleem beheersbaar te maken. Er zijn vele mogelijkheden hiervoor en deze bespreken we met u.
De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 3,50 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Activiteiten

Haak- en breicafé

In de Landerijen is op donderdag 24 januari weer het haak- en breicafé. Iedereen is van harte welkom. Dit geldt voor jong en oud. We beginnen op donderdagmiddag om 14.30 uur. Voor de liefhebbers gaan we een zomersjaal breien zoals op de uitnodiging is afgebeeld in de lila kleur. Je kunt ook gewoon je eigen haak- of breiwerk meenemen. Je kunt ook ideeën van anderen opdoen, maar je kunt ook anderen jouw creativiteit laten zien.  We hopen weer zoveel mogelijk liefhebbers te ontmoeten.
De kosten zijn € 3,- inclusief koffie/thee.

Geplaatst in Activiteiten

“Holy Smoke” in Filmhuis Oldemarkt

Op 25 januari 2019 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de eigenzinnige, humoristische film “Holy Smoke!”

Holy Smoke! is een Australische speelfilm uit 1999. De Australische Ruth (gespeeld door Kate Winslet), reist samen met een vriendin naar India. Daar woont ze een religieuze Hindoe-ceremonie bij, raakt daarbij in de ban van goeroe Chidaatma Baba en besluit met hem te trouwen. Haar familie begrijpt er niks van en probeert haar onder de invloed van Baba weg te halen. Moeder Miriam reist Ruth achterna en is geschrokken van de staat waarin zij verkeerd. Onder druk van het dreigende overlijden van haar vader komt Ruth toch naar huis. Daar blijft ze echter in de ban van de goeroe. De familie besluit de beroemde ‘cult-exiter’ P.J. Waters (Harvey Keitel) in te huren om haar, met intense sessies, weer te deprogrammeren. Deze ontmoeting zal ieders leven voor altijd veranderen…
Klik hier voor de trailer van de film

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.25 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie. Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Geplaatst in Activiteiten

Soos

De eerste maand van het nieuwe jaar is al bijna weer voorbij, wat gaat het allemaal snel. Zaterdag  26 januari is er weer Soos in De Landerijen. Deze middag kunt u weer gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal er ook weer een drankje geschonken worden met lekkere hapjes. Er kan deze middag weer worden gekaart of u kunt ook rummikub spelen, niets is verplicht. Er zijn diverse spellen aanwezig. Hebt u zelf iets leuks om te doen, dan kunt u dat natuurlijk meenemen, het brengt anderen misschien op een leuk idee. We beginnen deze middag om 14.30 uur.

Geplaatst in Activiteiten

Windows 10 cursus


Er zij nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus Windows 10 voor beginners, die eind januari van start gaat. Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Er wordt een uitgebreid cursusboek bij verstrekt. Kosten € 85,– incl. koffie/thee en cursusboek.
Heeft u geen of weinig ervaring met werken op een computer of laptop en wilt u graag aan de slag op een Windows 10-computer, dan is deze cursus een aanrader.
Beginnershandelingen worden stap voor stap aangeleerd, zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad. Ook kunt u na doorwerken van dit cursus programma’s starten en sluiten en werken met het toetsenbord. Verder gaat u aan de hand van oefenvoorbeelden aan de slag met bestanden en mappen op uw pc en uiteraard maakt u ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Ook krijgt u in deze praktische cursus een korte introductie in de mogelijkheden van de pc op het gebied van foto’s, video en muziek. 
Voor meer informatie en opgave app of bel Jan Smit tel. 06-40020372 of stuur een mail naar delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 27 december, 7 en 21 januari vervolgens twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV/FNV/ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten