Computercursussen

Half januari willen we in De Landerijen gaan starten met 2 computercursussen.
1. Windows 10 voor beginners. Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Er wordt een uitgebreid cursusboek bij verstrekt. Kosten € 85,– incl. koffie/thee en cursusboek.
Heeft u geen of weinig ervaring met werken op een computer of laptop en wilt u graag aan de slag op een Windows 10-computer, dan is deze cursus een aanrader.
Beginnershandelingen worden stap voor stap aangeleerd, zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad. Ook kunt u na doorwerken van dit cursus programma’s starten en sluiten en werken met het toetsenbord. Verder gaat u aan de hand van oefenvoorbeelden aan de slag met bestanden en mappen op uw pc en uiteraard maakt u ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Ook krijgt u in deze praktische cursus een korte introductie in de mogelijkheden van de pc op het gebied van foto’s, video en muziek.
2. Libre Office. Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Computerkennis is wel vereist. Er wordt een losbladige cursusmap bijgeleverd. Kosten € 55,–.
LibreOffice is, een soort Microsoft Office, alleen is het een gratis pakket met zes programma’s voor werkzaamheden als tekstverwerken en rekenen.

LibreOffice bevat de volgende programma’s:

  • Writer voor tekstdocumenten en HTML-documenten (vergelijkbaar met Microsoft Word)
  • Calc voor werkbladen (spreadsheets, vergelijkbaar met Microsoft Excel)
  • Base voor databases (vergelijkbaar met Microsoft Access)
  • Draw voor tekeningen (vectorgrafiek)
  • Impress voor presentaties (vergelijkbaar met Microsoft PowerPoint)
  • Math voor formules

In deze cursus gaan we voornamelijk Writer (tekstverwerken) behandelen.

Voor meer informatie bel Jan Smit tel. 06-40020372. Opgave kan door voor 6 januari een mail te sturen naar delanderijen.oldemarkt@gmail.com

Geplaatst in Activiteiten