Muzikale avond met Sander Metz

Op donderdag 19 september om 19.30 uur is er een optreden van Sander Metz in De Landerijen. Sander is geboren in Indonesië en opgegroeid op Ameland. Hij is eigenaar van SanderMetz.nl muziek en meer. Hij biedt muzikale, theater en welzijnsactiviteiten aan voor iedere doelgroep. Hij weet met zijn gitaar, basdrum en stem van elke gelegenheid iets bijzonders te maken. Muziek als een mooie gezellige aanvulling of juist een hele avond feest, bij hem ben je aan het goede adres.

Tot juli 2017 was hij coördinator activiteiten in een verzorgingshuis. Dit heeft hij 10 jaar gedaan met veel plezier.

Tegenwoordig is hij vaak met zijn gitaar te vinden bij veel zorg- en welzijnsorganisaties en biedt daar muzikale activiteiten aan zowel individueel als in groepsverband.

Bij hem is alles mogelijk, maar deze avond zal er voornamelijk Nederlandstalig worden gezongen, dus liedjes die iedereen kent.

Dit belooft dus een gezellige avond te worden waarvan u ondertussen kunt genieten van een kopje koffie en of thee. De kosten zijn €4,-

De avond begint om 19.30 uur.
Iedereen is hierbij van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten

Digi-café In De Landerijen

Dinsdag 24 september wordt voor de eerste keer dit seizoen het Digi-café gehouden. Iedereen die vragen en of problemen heeft met digitale apparaten is van harte welkom tussen 10 en 12 uur. Een team van vrijwilligers staat voor je klaar om je te helpen.
Klik en Tik. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik.
In het Digi-café kun je kennis maken met Klik en Tik. Het is totaal gratis en je kunt thuis oefenen. ‘De basis iets voor jou. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.’
Kosten Digi-café € 3,00 incl. koffie/thee.

Geplaatst in Activiteiten

Filmhuis: ‘Capharnaüm’ op 27 september

Op 27 september 2019 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de film: Capharnaüm. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd. Hij is bij zijn geboorte niet aangemeld.

Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.
Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld
door de ogen van een kind. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet.
Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken en te helpen het gezin te onderhouden.
Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te
lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.
Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.
Entree €7,50, inclusief koffie. Ook is het mogelijk om een seizoenskaart te kopen aan de kassa. Deze kost voor 6 films slechts € 37,50 in plaats van € 45,-

Na afloop gelegenheid tot ontmoeten en bijpraten.

Kijk alvast de trailer van deze meervoudig bekroonde film op: https://www.youtube.com/watch?v=JBecbs52Fpo
Geplaatst in Activiteiten

De Landerijen bruist van de activiteiten!

Nu de vakantie periode achter ons ligt, zijn de activiteiten in De Landerijen weer opgestart. Het bruist van de diverse activiteiten in De Landerijen! Sportief gezien kunt u uw hart ophalen bij  de koersbal, jeu des boules, zittende gymnastiek, het werelddansen, of het fietsen op een duofiets, of geniet van een rolstoelwandeling! Creatief komt u aan uw trekken bij de Welfare, de Creazy Ladies, het haak- en breicafé en de teken en schilderlessen.
Speelt u liever een spelletje? Biljart dan bij een van de twee verenigingen, kom naar de spelmiddag, de bingo of de klaverjasclub. Digitaal kunt u zich laten ondersteunen in het digi-café of bij de digi-groep. Ontmoet elkaar bij de koffieochtenden, de Soos of  de Saemen Zundagmiddag.  Lekker eten doet u bij de Broodmaaltijd, de 40+ maaltijd, het ‘koken en eten’ en bij Likkepot. Op geestelijk gebied zijn er de PKN koffieochtenden en het PKN avondmaal. Verder biedt het Filmhuis maandelijks een ontspannen avondje aan. ‘Dagje vrije tijd’ is ontstaan om u als mantelzorger een middagje te ontlasten van uw zorg, uw partner vind hier een gezellige middagbesteding. En tussendoor organiseren de Activiteiten Commissie van De Landerijen en de OVO, de Ouderen Vereniging Oldemarkt ook leuke activiteiten bijv. op muzikaal gebied.  Kijk eens op de website van De Landerijen, of nog beter,  kom eens langs en doe mee! Alle vrijwilligers ontvangen u met alle plezier bij de diverse activiteiten! Ps. Heeft u tijd over en wilt u duofietsvrijwilliger worden? (daar zitten we om te springen) Bel dan even met Loes Frissen (0561-450622) of met Alie Jongschaap (0561-451953).

Geplaatst in Activiteiten

Duofietsen in Oldemarkt

Nu de natuur weer opbloeit en de dagen weer lengen kan er ook weer volop gebruik worden gemaakt van de twee duofietsen van De Landerijen. Een aantal vrijwilligers staat in de startblokken om samen met u er op uit te trekken. Op de duofiets zit u naast de bestuurder, u hoeft niet mee te trappen, maar dat mag wel en is goed voor de conditie.
Wilt u met familie of vrienden een tochtje maken dat kan uiteraard ook. De kosten voor een dagdeel met vrijwilliger is € 2,50; fiets u met familie of vrienden dan is dat € 5,00.
Reserveren kan via Loes Frissen 0561-450622 of Alie Jongschaap 0561-451953

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts deze is 2 keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV/FNV/ouderenbond dan wordt er € 7,50 korting verstrekt op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting. 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten