Sinterklaasfilm in De Landerijen

Dinsdag 1 december om 14.30 uur draait in het Filmhuis van De Landerijen de film: “De brief voor Sinterklaas” met Bram van der Vlugt in de hoofdrol. Mochten er meer belangstellenden zijn, dan draait de film om 19.30 uur nog een keer.
In totaal kunnen 30 personen deze voorstelling bezoeken, daarom is opgave van te voren verplicht. Opgave kan bij Willem Jonkers tel. 451816 of Joke Smit 450596 of 06-44962203 of Jan Brouwer, De Maten 8 en via mail: delanderijen.oldemarkt@gmail.com. De kosten zijn met sint-korting € 5,00 incl. een consumptie.

Geplaatst in Activiteiten

Leren werken op je laptop,  mobiel of tablet? Waarom zou ik digitaal vaardiger willen worden?

We weten dat werken met de computer, mobiel of tablet niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Veel informatie wordt tegenwoordig gegeven via websites en ook andere vragen voor voorzieningen gaan tegenwoordig via internet.

Naast dat het praktisch is om mensen op deze manier te  bereiken en u makkelijker bereikbaar bent, is het bovendien ook leuk

  • als je informatie over je vakantie kan opzoeken op internet;
  • om je kleinkinderen een appje met foto toe te sturen;
  • om een E-book op de tablet te zetten om lekker te kunnen lezen;
  • om digitaal een formulier in te kunnen invullen;
  • om op marktplaats iets te kopen of verkopen;
  • om je bankzaken veilig digitaal thuis te regelen etc.

Voor mensen die graag digitaal vaardiger willen worden,  is het Taalpunt misschien iets voor u.  Wij bieden maatwerk aan:   individueel of in kleine groepjes leert u (beter) omgaan met uw laptop, mobiel of tablet. Onze vrijwilligers bieden hulp.  U geeft aan wat u graag wilt leren,  in uw eigen tempo.  Bovendien is het ook gezellig om samen digitaal vaardiger te worden.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdagmiddag  25 november van 14.30 tot 16.30 uur is er inloop bij De Landerijen om met het Taalpunt en leden van de Digi-groep in gesprek te gaan over wat u wilt leren op uw computer, laptop, mobiel of tablet en vertellen wij graag over onze mogelijkheden.  

Voor meer informatie: m.peters@sociaalwerkdekop.nl of bel 06 515 422 34

Geplaatst in Activiteiten

We gaan weer van start

Vanaf donderdag 19 november gaan een groot aantal activiteiten weer coronaproef van start. Als u klachten hebt moet u niet naar onze activiteiten komen. Daarnaast moet u een mondkapje dragen in De Landerijen en uiteraard uw handen ontsmetten bij binnenkomst in de zaal. We zorgen voor uw en onze gezondheid.
De koffieochtenden op maan- en donderdag gaan door. Ook Dagje Vrije Tijd op de maandag- en donderdagmiddag gaan nog steeds door. Wat verder doorgaat is afhankelijk van de vrijwilligers van de betreffende activiteit. Informeer dus bij die vrijwilliger of uw activiteit doorgaat.
De Soos en het haak- en breicafé gaan ook weer van start.
Alle maaltijden gaan nog niet door.

Geplaatst in Activiteiten

Duofietsen De Landerijen met coronascherm

De twee duofietsen van De Landerijen zijn voorzien van een tussenscherm, zodat er veilig met een vrijwilliger gefietst kan worden. Enkele weken geleden zag een bestuurslid een duofiets met een tussenscherm. Uiteraard werd het ontwerp bekeken en gefotografeerd. Een vrijwilliger van De Landerijen pikte het op en maakte ook schermen voor de twee duofietsen. De eerste fiets is nu klaar en volgende week volgt nummer twee.
Zo kan er veilig met een vrijwilliger gefietst worden.

Geplaatst in Activiteiten

Handleidingen voor videobellen met Skype, Facetime, Whatsapp

Hieronder vind je linken naar handleidingen over videobellen met:

FaceTime voor de iPhone

Skype voor Samsung tablets

Skype voor de computer (Windows)

Skype voor iPads

WhatsApp voor Samsung telefoon en iPhone

Hier vind je een overzicht van over veilig videobellen en vergaderen.

Geplaatst in Activiteiten