Alles wat u wilt weten over e-readers

Op dinsdag 11 februari om 14.30 uur is er in De Landerijen een bijeenkomst waar u alles te weten kunt komen over ereaders.
Iedereen die een beetje interesse heeft in boeken heeft het er tegenwoordig over: de e-reader. Wat is het, wat kun je ermee, en wat kun je er niet mee?
Een e-reader is een apparaat waarop je digitale boeken kunt weergeven. De benaming wordt vooral gebruikt voor speciaal voor dat doel ontworpen apparaten, hoewel je op smartphones en tablets ook digitale boeken kunt weergeven. Er zit op deze e-readers namelijk geen lcd-scherm, maar een speciaal scherm dat gebruik maakt van elektronische inkt, ook wel e-ink genoemd. Hierdoor geeft het scherm geen direct licht, en lijkt het veel meer op een normaal bedrukt blad papier. Dit is rustiger voor de ogen en het vergroot het leesgemak.
We laten een aantal ereaders zien, daarnaast laten we u zien hoe u boeken kunt opslaan op uw apparaat of kunt lenen van de bibliotheek. Kosten € 3,00 incl. koffie/thee.
Wilt u deelnemen aan deze workshop meldt dan aan via 06-83667141 of delanderijen.oldemarkt@gmail.com.

Geplaatst in Activiteiten

Filmhuis: “Bohemian Rhapsody”

Op 31 januari 2020 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de film: Bohemian Rhapsody van de band Queen. (Biografie/Muziek)

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger (geboren als Farrokh Bulsara) Freddie Mercury.

Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten.

Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor “Live Aid” weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie.

Na afloop gelegenheid tot gezellig nazitten en bijpraten.
Klik hier voor de trailer.

Geplaatst in Activiteiten

Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 11 en 25 november, 5 december, 7, 16 en 28 januari en vervolgens minimaal twee keer per maand in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zigher ter Steghestraat 9. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 50,00, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00.

Bent u lid van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, CNV/FNV/ouderenbond dan wordt er € 10,00 korting op bovenstaande prijzen verstrekt.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR (per post of via de mail).

De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Geplaatst in Activiteiten