Dagje Vrije Tijd (DVT) zoekt chauffeurs met auto en vrijwilligers bij de activiteit

Wat is DVT? Het is dagbesteding in Oldemarkt voor iedereen die het fijn vindt om samen in een veilige omgeving leuke activiteiten te ondernemen en het samen gezellig te maken. Dit met als doel om eenzaamheid tegen te gaan, mantelzorgers te ontlasten en/of het stimuleren lichaam en geest. Alles op maat en in overleg. Een veilige omgeving doordat er niet meer dan10 deelnemers zijn en er 1 professioneel begeleider is die ondersteund wordt door een aantal vrijwilligers. Kom gerust eens kijken; ook een middag “proefdraaien” kan natuurlijk altijd!
Iedere maandag en donderdag , van 13-16 uur in het Proathuus van De Landerijen

Voor DVT zoeken we reserve vrijwillige chauffeurs en vrijwilligers bij de activiteiten.
Vindt u het fijn wat voor de ouderen uit de gemeenschap te doen en bent u op de maandag- en/of donderdagmiddag met enige regelmaat beschikbaar? Bent u in het bezit van een rijbewijs en personenauto? Dan zoeken we u!

Het zou voor de huidige vrijwilligers fijn zijn als er een extra persoon beschikbaar is die incidenteel kan bijspringen op de groep van 13 tot 16 uur en/of deelnemers kan vervoeren van en naar omliggende dorpen (Kuinre, Blankenham, Ossenzijl, Paasloo en Oldemarkt zelf….) zodat ze om 13.00 uur bij Dagje Vrije Tijd zijn en om 16.00 weer naar huis kunnen.

U krijgt van ons een vrijwilligerscontract, waardoor u de gemaakte kilometers kunt declareren. Ook heeft u dan recht op de jaarlijkse kerstattentie en kunt u aanhaken als er een uitje wordt georganiseerd.

Aanmeldingen en regelen van indicatie via: Brigit Wuffen, wijkverpleegkundige Zorggroep Oude en Nieuwe Land b.wuffen@zorggroep-onl.nl of via 0561-745234

Geplaatst in Activiteiten

Bloedprikken in De Landerijen weer mogelijk

Met ingang van woensdag 8 juli 2020 kunt u weer terecht voor een bloedafname bij De Landerijen. In verband met de 1.5 meter samenleving dient u hiervoor een afspraak te maken.

U kunt zelf via mijnisala.nl een afspraak maken nadat uw verwijzer een aanvraag heeft klaargezet, of u kunt telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 038-4242377 voor het maken van een afspraak.
De bloedafname is in zaal De Zende.

U kunt helaas niet meer op inloop terecht. Later dit jaar zullen wij kijken of verruiming van de openingstijden noodzakelijk is.

Geplaatst in Activiteiten

De Landerijen gaat weer opstarten

Dorpsservicecentrum De Landerijen is deze week al begonnen met een paar activiteiten. Vanaf maandag 8 juni gaan een aantal wekelijkse activiteiten weer van start uiteraard met in acht neming van de 1,50 m. regel. In totaal kunnen 28 personen plaatsnemen in ’t Praothuus.
Elke maan- en donderdag om 10.00 uur is er koffiedrinken voor iedereen.
Maan- en donderdag om 13.00 uur is er dagbesteding Dagje Vrije Tijd.
Dinsdags om 13.30 uur gaan de jeu de boulers weer in hun ballen werpen in de binnentuin. Ook elke dinsdag is er om 14.00 uur de schilder- en tekenbijeenkomst.
En zondagmiddag om 14.30 uur is de gezellige ‘Saemen Zundagmiddag’.
Elke laatste zaterdag van de maand om 14.30 uur komt de Soos voor 50+ers weer bijeen.
Wat voorlopig niet doorgaat zijn maaltijden, spelmiddagen en rolstoelwandelen.
Wel kunnen onze 2 duofietsen gehuurd worden alleen samen met een gezinslid. Ook de wasserette is gewoon geopend.

Geplaatst in Activiteiten

Handleidingen voor videobellen met Skype, Facetime, Whatsapp

Hieronder vind je linken naar handleidingen over videobellen met:

FaceTime voor de iPhone

Skype voor Samsung tablets

Skype voor de computer (Windows)

Skype voor iPads

WhatsApp voor Samsung telefoon en iPhone

Hier vind je een overzicht van over veilig videobellen en vergaderen.

Geplaatst in Activiteiten

Tips voor binnen activiteiten.

Vanwege het coronavirus is het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Nu het gehele activiteitenprogramma in De Landerijen tijdelijk gestopt is, en mensen noodgedwongen thuiszitten, geven we graag activiteiten door die binnen te doen zijn. Onderstaande tips worden met enige regelmaat gedeeld op de Facebook pagina van de Landerijen. Daarin wordt ook verwezen naar desbetreffende websites.

TV
– ‘MAX Ouderenjournaal’ is vanaf 30 maart te zien om 16.45 uur op NPO1. Het nieuwe programma richt zich op positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand.

– Op NPO 2 is elke dag van 10.00 tot 16.00 ‘Heimwee TV’ Met programma’s als Sonja Klasgenoten, Voor de vuist weg van Willem Duys, zeg ‘ns Aaa, Een van de Acht, Kopspijkers en shows van André van Duin, Films, Jaaroverzichten van de NOS, etc.

– ‘Heel Nederland Beweegt’ is om 5.55 uur, 9.15 uur , 10.15 uur en 13.25 uur actief te volgen op NPO1.

Muziek /Theater
Er zijn veel muziekconcerten en theatervoorstellingen te beluisteren en te bekijken via internet. Een paar voorbeelden zijn: elke maandagmorgen van 10 tot 11 uur Muziek met Sander Metz, gratis Concertgebouwconcerten: elke avond om 20.00 uur via Facebook. Op de website van de senioren organisatie KBO-PCOB worden huiskamerconcerten van Nederlands talige artiesten geplaatst.  Orkater theater biedt op hun website voorstellingen uit het archief. Het Nederlands Kamerkoor geeft luistertips en het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt vanuit huis Beethoven.

Natuur
De natuur komt tot bloei in deze mooie lentedagen. Neem een digitaal kijkje vanuit huis op deze plekken: Kijk live mee in vogelnestkasten of volg een rondleiding in de Keukenhof. Omroep Max start binnenkort een tv-programma vanuit de Keukenhof. Daarnaast kunt u via live webcams op safari in Afrika  of een kijkje nemen in de nationale parken van Amerika.

Cultuur
Nu museums in veel landen gesloten zijn, bieden zij vaak een digitale tour aan om vanuit de luie stoel binnen te kijken, zoals het rijksmuseum en overige museums wereldwijd. Meer culturele tips geeft het LKCA op hun website. Tevens zijn er veel gratis online cursussen te volgen, bijv. koken, muziek of ‘wijzer op internet’.

Bewegen
De hele dag stilzitten is voor niemand goed. Gelukkig zijn er in huis ook oefeningen te doen om te blijven bewegen. Op  de website maxvandaag.nl zijn uitzendingen te bekijken van ‘heel Nederland thuis in beweging’. Wilt u oefeningen rustig bekijken, dan staat er op de website beteroud.nl een beweegposter met oefeningen voor thuis.

Wilt u bovenstaande tips makkelijk ontvangen met eenvoudige links? Volg dan de facebookpagina van De Landerijen. We hopen dat een ieder actief gezond van lijf en leden blijft!

Geplaatst in Activiteiten