Draaiorgel ‘Grote Dorus’ vrolijkt Oldemarkter Hemelvaartsdag op.

Wat is het toch een stille tijd, geen enkel evenement om naar toe te gaan, elkaar daar even te spreken en plezier met elkaar te maken. Dit jaar ook geen Lambertusmarkt in Oldemarkt op Hemelvaartsdag. Een druk bezochte gezellige markt, waar naast het scoren van diverse koopjes, Oldemarker inwoners elkaar weer eens treffen. 

Vooral voor ouderen waarvan velen alleen wonen is het een stille tijd. Als je het geluk hebt om in De Landerijen te wonen dan heb je als bewoner kunnen genieten van diverse binnentuin concerten en optredens. Zoiets zou toch ook leuk zijn voor ouderen die elders in het dorp wonen. Ideeën werden geopperd en zo sloegen de Ouderen Vereniging Oldemarkt, Plaatselijk Belang Oldemarkt en het Bestuur van Stichting De Landerijen de handen ineen. 

Als haalbaar initiatief voor een vrolijke muzikale invulling,  is gekozen om de vrijwilligers van het draaiorgel ‘Grote Dorus’ uit Wolvega te benaderen. De vrijwilligers van dit draaiorgel maken tijd om op Hemelvaartsdag het dorp Oldemarkt met  vrolijke klanken op te fleuren. Donderdag 21 mei om 10.00 uur start het draaiorgel ‘Grote Dorus’ bij Multifunctioneel Centrum Dalzicht om vervolgens tot ongeveer 13.00 uur een muzikale rondgang door Oldemarkt te maken. PBO, OVO en Stichting De Landerijen wensen een ieder veel plezier, geniet van de muziek en blijf op anderhalve meter afstand!

Geplaatst in Activiteiten