Filmhuis: “Bohemian Rhapsody”

Op 31 januari 2020 draait in Filmhuis Oldemarkt in de Landerijen de film: Bohemian Rhapsody van de band Queen. (Biografie/Muziek)

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger (geboren als Farrokh Bulsara) Freddie Mercury.

Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten.

Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor “Live Aid” weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Inloop vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Entree €7,50, inclusief koffie.

Na afloop gelegenheid tot gezellig nazitten en bijpraten.
Klik hier voor de trailer.

Geplaatst in Activiteiten