Seniorenplatform verzorgt voorlichting verschillende soorten testamenten 

Als het noodlot toeslaat, bijvoorbeeld door een ongeluk of wanneer u zelf geen beslissingen meer kunt nemen, is een levenstestament belangrijk. Daarom geeft Seniorenplatform Steenwijkerland op acht locaties in Steenwijkerland voorlichtingsbijeenkomsten over het levenstestament. 

Notarissen vertellen waarom een levenstestament belangrijk is en wat je erin vast kunt leggen. In een levenstestament kunt u allerlei zaken vastleggen omtrent uw gezondheid en hoe familie, artsen en verzorgers daarmee om moeten gaan. U kunt ook een volmacht geven aan iemand die namens u beslissingen mag nemen over uw welzijn en spullen en u kunt vastleggen wie namens u de rekeningen mag betalen, het huis mag verkopen en schenkingen mag doen.

Tevens worden ook de gewone testamenten behandeld. Hierbij wordt o.a. over de  onderwerpen schenken en erven gesproken en nog wat andere onderwerpen.

Een ander onderwerp is nog de WLZ (voorheen AWBZ). Hoe wordt berekend wat u moet bijdragen voor de zorg als u wordt opgenomen in een verpleeghuis. U kunt ook laten vastleggen in het testament dat b.v. een kindsdeel niet gebruikt mag worden om de WLZ van te betalen.

Het zijn dus voor de senioren en hun familieleden belangrijke en interessante onderwerpen.

De bijeenkomst start om 19.30 uur. De toegang en de koffie/thee is gratis.

Deze week komen we dus in Oldemarkt.

Woensdag 13 november in De Landerijen De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt met Notaris  Slangen.

Voor nadere informatie: Joke Smit, tel 0561 450596 of voorzitter@ovoldemarkt.nl

Geplaatst in Activiteiten